Fietsenkeuring Daltonschool Willem Alexander Harderwijk groot succes

De Chr. Daltonschool Willem Alexander heeft de beste resultaten behaald voor de fietskeuringen. Uit handen van wethouder Jeroen de Jong ontvingen leerkracht en leerlingen van de school een bokaal.

Er zijn in de afgelopen weken op de basisscholen ongeveer tweeduizend fietsen gekeurd

Tijdens de fietskeuring wordt vooral gelet op verlichting, reflectoren en remmen. Het is belangrijk dat ze opvallen op straat omdat het al vroeg donker wordt. Van de aangeboden fietsen is 73 procent goedgekeurd, bij 27 procent van de fietsen waren de batterijen leeg, was de bel verdwenen of er zaten geen reflectoren op de fiets.

De leerlingen van  de Willem Alexander-leerlingen boden 17 procent meer veilige fietsen aan. Volgens de organisatoren moet verkeersveiligheid meer tussen de oren komen bij kinderen en ouders. Wat hieraan bij zou dragen is dat ouders zich aanmelden bij de scholen als verkeerouder. De verkeersveiligheid rondom de scholen onder de aandacht te houden en te helpen bij het verkeersexamen.

Veilig Verkeer Nederland afdeling Harderwijk heeft een lespakket voor de basisscholen

Vragen als ‘wanneer kunnen automobilisten jou zien op de fiets’, ‘welke fietsonderdelen zijn belangrijk om veilig te fietsen’ komen voorbij maar ook  ‘hoe controleer je jouw fiets en hoe kun je ‘m maken?’ Dit lespakket kunnen de docenten de verkeerslessen aanpassen aan hun eigen klas. Veilig Verkeer Nederland afdeling Harderwijk heeft ook een quiz over kennis van het verkeer beschikbaar op de site met verkeerssituaties in en rond Harderwijk.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.