Fietsopruimacties weesfietsen stations Nijkerk en Hoevelaken

Weesfietsen en fietswrakken houden stallingsplekken bezet op de stations Hoevelaken en Nijkerk. De gemeente houdt daarom op deze stations een paar keer per jaar een opruimactie. Zo komt er weer stallingsruimte vrij. Daarmee wil de gemeente Nijkerk voorkomen dat fietsers hun fiets neerzetten op gevaarlijke of storende plekken. En blijft de route vrij op het station als er bijvoorbeeld hulpdiensten op het station ingezet moet worden.

Wat is een fietswrak?

Een fietswrak is een kapotte fiets. De wielen zijn bijvoorbeeld krom, de banden zijn lek of alleen het fietsframe staat nog in het rek. Fietswrakken houden stallingsplekken bezet en maken de omgeving rommelig. Heeft u een oude of kapotte fiets die u niet meer gebruikt? Laat deze dan niet op de straat staan maar lever deze in bij de milieustraat aan de Blekkerserf 4.

Wat is een opruimactie?

Tijdens een opruimactie krijgen fietsen een label van de gemeente Nijkerk. Ook fietsen die er goed uitzien en fietsen die fout geparkeerd zijn, krijgen een label. Heeft u een label aan uw fiets en gebruikt u uw fiets gewoon? Haal dan het label van uw fiets af. Uw fiets wordt dan niet verwijderd. 

Na enkele weken verwijdert Nijkerk alle fietsen waaraan nog een label hangt. Ook haalt de gemeente fietswrakken met én zonder label weg. Daarnaast verwijdert Nijkerk losse fietssloten van fietsrekken, lantaarnpalen, bruggen en hekjes.

Wat gebeurt er met de weesfietsen en fietswrakken?

De verwijderde fietsen gaan naar Wijklocatie De Flier aan de Blekkerserf 2. Daar bewaart de gemeente de fietsen nog enkele weken voordat deze worden afgevoerd.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *