Fietsoversteek Dorpsstraat en Henslare in Putten veiliger en overzichtelijker

Veiliger en overzichtelijker: de fiets- en voetgangersoversteek aan de Dorpsstraat in Putten is verbeterd. De fiets- en voetgangersoversteek is op één punt in het midden geplaatst. Ook is er een bredere middengeleider gemaakt. Fietsers en voetgangers kunnen op deze manier veiliger oversteken. Door de bredere middengeleider hoeven zij niet in één keer over de weg en de busbaan over te steken.

De fietsoversteek aan de Henslare is eveneens aangepakt. De Stenenkamerseweg tussen de Henslare en Broeksteegje is smaller gemaakt. Ook de sloot langs de Henslare is verlengd en de fietsoversteek is vernieuwd. Het fietspad langs de Henslare heeft nieuw rood asfalt. De gemeente is blij met de positieve geluiden over de verbeteringen van deze fietsoversteken.

Fiets first

Het verbeteren van de fietsoversteken aan de Dorpsstraat en de Henslare zijn onderdeel van het gemeentelijk verkeers- en vervoersplan. Het motto ‘Fiets first’ is één van de speerpunten van het uitvoeringsplan. Door deze twee verbeteringen in de fietsoversteken is Putten weer een stukje veiliger en overzichtelijker, aldus de gemeente.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *