‘Focus bij uitbrengen van stem op provinciale politiek en niet op Eerste Kamer’

Focus bij het uitbrengen van je stem op de provinciale politiek en niet op de Eerste Kamer.” Die boodschap heeft Senaatsvoorzitter Jan Anthonie Bruijn voor Gelderse kiezers. Volgens hem is het belangrijk dat stemmers bij de Provinciale Statenverkiezing overtuigd kiezen voor de provincie. “In de provincies spelen grote belangen.”

De Provinciale Statenverkiezing op woensdag 15 maart heeft direct invloed op de samenstelling van de Eerste Kamer. De nieuwgekozen Statenleden kiezen namelijk op dinsdag 30 mei de nieuwe samenstelling van de Senaat. De Eerste Kamer is de laatste toets voordat een nieuwe wet in werking treedt. “Wij kijken nog één keer naar de wet met de vraag: ‘Hoe gaat dit nou landen in Gelderland, in dat ziekenhuis of in het klaslokaal en is het echt een goed idee?’ Dat is onze hoofdvraag”, legt voorzitter Bruijn uit.
Volgens hem is er veel binding tussen de Eerste Kamer en Provinciale Staten. “Je merkt altijd in de vragen die leden stellen aan de regering over wetsvoorstellen dat zij de belangen van de inwoners van de provincie, de omgeving van de provincie en de dieren in de provincie heel scherp op het netvlies hebben.”

Bron: Omroep Gelderland

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *