Fonds Windpark Zeewolde van start, beoordelingscommissie houdt info-avonden

Het Windpark Zeewolde is vorig jaar opgeleverd, daarom wordt vanaf juni 2023 de gebiedsgebonden bijdrage voor de eerste keer uitgekeerd. Dit betekent dat het Windpark jaarlijks een financiële bijdrage stort in het Fonds Windpark Zeewolde. Uit dit fonds wordt door de gemeente, in nauwe samenwerking met vertegenwoordigers van Windpark Zeewolde, geld uitgekeerd voor projecten in Zeewolde. Organisaties en inwoners van Zeewolde kunnen tot uiterlijk 1 september 2023 een financiële bijdrage voor een project aanvragen. Volgend jaar kan dat ook weer.

Bijdragen aan verbetering van Zeewolde

De projecten moeten bijdragen aan een verbetering op het gebied van duurzaamheid, leefbaarheid of landschap in Zeewolde.  Een speciaal ingestelde commissie beoordeelt de aanvragen. Het windpark Zeewolde stort ieder jaar ongeveer 340.000 euro in het fonds voor de projecten in Zeewolde. De projecten die een bijdrage krijgen worden voor maximaal de helft uit dit fonds betaald.

Voorlichting en inspiratie 

Dit voorjaar organiseert de beoordelingscommissie 2 informatieavonden op 18 april en 23 mei a.s. in de Meermin. Heeft u al een plan en wilt u subsidie aanvragen? Of wilt u inspiratie opdoen en/of meer te weten komen over dit fonds? Ga dan naar 1 of naar beide informatieavonden. Het programma van de avonden wordt nog bekend gemaakt.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *