Gelderland kent meer verkeersslachtoffers, maar politie flitst minder

Gelderland kent meer verkeersslachtoffers, maar de politie flitst minder. Verleden jaar controleerde de politie ruim een derde minder op snelheid op Gelderse wegen dan het jaar ervoor, blijkt uit onderzoek van Omroep Gelderland en de NOS. Tegelijkertijd stijgt het aantal ongelukken waarbij gewonden vallen. Om het tij te keren moet er volgens Veilig Verkeer Nederland meer gecontroleerd worden. In heel Gelderland controleerde de politie vorig jaar 1.370 keer. In 2022 waren dat nog 1.827 flitscontroles, blijkt uit cijfers van boeteverwerker CJIB die Omroep Gelderland heeft opgevraagd. Vooral op N-wegen en op het lokale wegennet staan minder vaak flitsagenten langs de kant. Op Gelderse snelwegen juist meer.
Een woordvoerder van de politie Oost-Nederland laat weten dat flitscontroles worden gebaseerd op beleidskeuzes. Gebieden of wegen waar meer overlast wordt ervaren of waar de verkeersveiligheid een probleem is, komen hoger op de prioriteitenlijst te staan. De landelijke korpsleiding vult aan dat het ook komt door een verschil in capaciteit, binnen de verschillende basisteams.

Meer verkeersongelukken
De afgelopen jaren stijgt het aantal verkeersslachtoffers. Waar in 2021 iets minder dan 1.500 gewonden vielen op Gelderse weken, was dat afgelopen jaar zo’n 1.900, aldus de regionale omroep.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *