Gemeente Barneveld: aangepaste openingstijden recreatiegebied Zeumeren

Recreatiegebied Zeumeren is vanaf nu tot in ieder geval woensdag 1 juli dagelijks geopend van 08.00 uur ’s ochtends tot 18.00 uur ’s avonds. Dit geldt ook voor autoverkeer. Dit betekent dat het gebied eerder wordt gesloten dan de normale sluitingstijd, zonsondergang. Deze maatregel is gericht op het voorkomen van overlast door veel bezoekers ’s avonds.

Alleen via 2 hoofdingangen met slagbomen
De ondernemingen zoals de waterskibaan, de shortgolfbaan, het paviljoen en Zeumeren zijn dus ook gebonden aan deze openingstijden. Het recreatiegebied is deze periode uitsluitend bereikbaar via de twee hoofdingangen (bij de slagbomen). De andere ingangen blijven gesloten.

Afspraak van Leisurelands en de gemeente Barneveld
Er waren problemen tijdens het drukke Hemelvaartweekend op Zeumeren. Om herhaling te voorkomen hebben Leisurelands – terreineigenaar van recreatiegebied Zeumeren – en de gemeente Barneveld overleg gevoerd over aanpassingen van de openstelling van het gebied. Zij hebben samen afspraken gemaakt over de openingstijden en het toezicht voor de periode tot 1 juli 2020. Deze afspraken zijn in gezamenlijkheid en op basis van de noodverordening tot stand gekomen. Het doel is bezoekers van Zeumeren een ontspannen verblijf te blijven bieden binnen de richtlijnen die gelden voor corona.

Extra toezicht
Leisurelands en de gemeente Barneveld hebben aanvullende afspraken gemaakt over het toezicht op en bij het recreatieterrein. De komende tijd wordt er extra structureel toezicht ingezet, ook buiten de openingstijden. Wie het recreatiegebied na opening betreedt, kan worden beboet.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *