Gemeente Ermelo: ‘wees alert op inbrekers’

In de afgelopen weken is het aantal inbraken in het buitengebied van Ermelo en in vrijstaande woningen toegenomen. De politie vraagt hier extra aandacht voor. Dat meldt de gemeente Ermelo.

Geef inbrekers geen kans
Inbrekers zijn in de wintermaanden het meest actief aan het begin van de avond. Als het donker is en er brandt geen licht in een woning, dan weet een inbreker dat er niemand thuis is. Als iedereen extra alert is tijdens de donkere dagen, kunnen we een vuist maken tegen woninginbraken. Niet alleen politiemensen worden tijdens de wintermaanden ingezet op (het voorkomen van) inbraken, ook de gemeenten spannen zich extra in. Daarnaast zijn de ogen en oren van alle inwoners hard nodig om verdachte zaken op tijd aan de politie te kunnen melden.

Verdachte situatie? Bel 112 bij spoed of heterdaad
Wanneer je een situatie ziet die je niet vertrouwt, zoals verdachte personen of vreemde auto’s, kun je de politie bellen. In geval van spoed of wanneer iemand op heterdaad wordt betrapt, kun je bellen met 112. Wanneer de situatie minder spoedeisend is, bel je met (0900) 8844. Ben je zelf slachtoffer geworden? Doe dan altijd aangifte! Op www.politie.nl bij thema ‘woninginbraak’ vind je meer tips om inbraak te voorkomen.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *