Gemeente: “maak je eigen Lied van Harderwijk”

In april is het startsein voor gegeven voor de wedstrijd ‘Maak je eigen Lied van Harderwijk’. Om iedereen nog meer gelegenheid te geven een eigen muzikale bewerking of uitvoering te maken, is de inzendtermijn verlengd tot 20 december dit jaar. Dat kan in een ander genre, zolang het een eigen vertolking van het lied is. Iedereen kan meedoen, muziekverenigingen en zangkoren, inwoners van jong tot oud, alleen, met een vriend(in), of in school- of verenigingsverband. De winnaar kan tijdens de nieuwjaarsreceptie in januari de eigen versie live spelen voor een publiek en een prijzengeld van 500 euro winnen.

Het lied

Het lied van Harderwijk gaat over de kracht van de stad en haar inwoners en is geschreven en gecomponeerd door schrijver, theatermaker, spreker en sneldichter Willem Gunneman. Willem Gunneman heeft het lied cadeau gedaan aan de gemeente Harderwijk. Tijdens de nieuwjaarsreceptie van 6 januari 2016 is het lied voor het eerst openbaar gezongen door de 13-jarig Harderwijker Marc Gonkel (onder andere bekend van de musical Oorlogswinter). Marc Gonkel vertolkt het lied in de officiële video op YouTube, waar hij te zien is op bekende plekken in Harderwijk. Het lied gaat over alle facetten die Harderwijk zo aantrekkelijk maken. Dat blijkt uit het refrein:

Ik zing mijn lied en mijn zinnen die juichen
Het lied van een stad dat me blij maakt en rijk
Een stad die omarmt en je even doet buigen
Uit louter respect voor mijn stad Harderwijk.

Tekst en muziek

Het lied is op de website van Willem Gunneman gratis te beluisteren. De tekst en muziek (MP3) kan onderaan deze pagina worden gedownload. Speciaal voor de wedstrijd is een karaokeversie gemaakt van het lied van Harderwijk.

Inzending

Inzenden van de muzikale bewerking kan tot en met 20 december naar het mailadres communicatie@harderwijk.nl via Wetransfer.com (voor het verzenden van grote bestanden tot 2GB). Ook kan men een videoclip maken en die op de gemeentelijke Facebookpagina uploaden, of op YouTube plaatsen en de link met de gemeente delen.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *