Gemeente Putten maakt overstap naar BNG Bank

De gemeente Putten is overgestapt naar een andere bank: de Bank Nederlandse Gemeenten (BNG Bank). De meeste inwoners merken hier niet veel van. Putten zorgt ervoor dat de nieuwe rekeningnummers goed opvallen in hun brieven en e-mails. Wel wordt inwoners aangeraden om de nieuwe rekeningnummers aan te passen in de eigen administratie.

Dit zijn de nieuwe bankrekeningnummers

  • Gemeente Putten Algemeen: IBAN NL88 BNGH 0285 0069 83.
  • Gemeente Putten Belastingen: IBAN NL89 BNGH 0285 1836 99.

Automatische incasso gaat vanzelf

Inwoners die een machtiging hebben afgegeven voor een automatische incasso, bijvoorbeeld voor de betaling van de gemeentelijke belastingen, hoeven niets aan te passen. Zodra Putten de gemeentelijke belastingen afschrijft, gebeurt dat vanaf het nieuwe bankrekeningnummer.

Nut en de noodzaak van de overstap

De overstap van ABN-AMRO naar BNG Bank heeft meerdere redenen. In de eerste plaats is het een logische keuze voor de gemeente Putten. BNG Bank is namelijk een bank van en voor de publieke sector. Deze bank is specifiek gericht op dienstverlening aan gemeenten. Dit zorgt voor een betere service en lagere tarieven. Ook staat alles wat BNG Bank doet in het teken van maatschappelijke impact in plaats van een winstoogmerk.

De digitalisering heeft ervoor gezorgd dat steeds meer banken hun lokale kantoren sluiten. Zo ook het pand van ABN-AMRO in Putten. Als gemeente is er daarom geen lokale binding meer met ABN-AMRO. Ook is de wetgeving veranderd waardoor overtollige liquide middelen uitsluitend bij het Rijk mogen worden ondergebracht en niet meer bij een lokale bank.

Meer weten?

www.putten.nl/bngbank

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *