Gemeente Zeewolde organiseert sluislessen

Inwoners van de Veluwe die van het Wolderwijd de Flevopolder in willen varen, of andersom, kunnen door sluis De Spieghel varen. Er is een behoorlijk hoogteverschil, maar liefst 6 m. Om goed te leren hoe men door de sluis moet varen kunnen belangstellenden zich aanmelden voor een sluisles. De lessen worden gratis aangeboden door de gemeente Zeewolde. Per deelnemer is er 1 theorie- en 1 praktijkles.

Wanneer zijn de sluislessen

De theorielessen zijn op:

  • zaterdag 25 mei (10.30 – 12.00 uur en van 13.30 tot 15.00 uur)
  • zaterdag 1 juni (10.30 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 15.00 uur).

De praktijkles is op zaterdag 8 juni van 09.00 tot 16.00 uur.

Aanmelden

Aanmelden kan door een mail te sturen naar de sluiswachter: fundo.maris@gmail.com, onder vermelding van: naam, e-mailadres, telefoonnummer, aantal personen en datum van voorkeur. Per les kunnen 12 personen meedoen. Meer informatie is te vinden op de pagina Havens, sluis en ligplaatsen in Zeewolde.

Theorieles

Tijdens de theorieles bij de sluis De Spieghel legt een van de sluiswachters bijvoorbeeld uit hoe de sluis werkt en waar men allemaal aan moet denken. Om de lessen te volgen heeft men geen boot nodig, de lesonderdelen komen aan bod ‘op het droge’.

Praktijkles

Bij de praktijkles maken de deelnemers gebruik van een eigen boot. Samen met een ervaren sluismeester aan boord passeert men de sluis. Vanuit het Wolderwijd vaart men de sluis in de richting van de polder, van ‘hoog naar laag’. Terug naar het Wolderwijd vaart men van ‘laag naar hoog’.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *