GGD Gelderland-Midden: nieuwe coronavaccinatieronde

De GGD Gelderland-Midden meldt dat het hoogtepunt van de coronacrisis dan wel voorbij lijkt, toch wordt rekening gehouden met een opleving van het coronavirus in het najaar en de winter. Daarom is een nieuwe coronavaccinatieronde gestart. GGD Gelderland-Midden geeft dan voorlopig alleen op afspraak de herhaalprik met vernieuwde vaccins.

Mensen met een hoger medisch risico en zorgmedewerkers met patiënten- of cliëntencontact zijn als eerste aan de beurt en krijgen een persoonlijke uitnodiging. Daarna kan iedereen van 12 jaar en ouder een herhaalprik tegen corona krijgen. De herhaalprik beschermt tegen ernstige ziekte, ziekenhuisopname en overlijden door corona. Het is belangrijk dat zoveel mogelijk mensen de herhaalprik tegen corona halen. Dat helpt om te voorkomen dat de zorg het te druk krijgt en om de samenleving open te houden.

Voor de herhaalprik gebruikt de GGD de vernieuwde vaccins van Pfizer voor mensen jonger dan 45 jaar, en Moderna voor mensen ouder dan 45 jaar. Mensen vanaf 60 jaar ontvangen een uitnodiging van het RIVM. Mensen van 12 tot en met 59 jaar die jaarlijks worden uitgenodigd voor de griepprik krijgen vanaf begin oktober een uitnodiging voor de herhaalprik via hun huisarts. Zorgmedewerkers met patiënten- of cliëntencontact worden gelijktijdig uitgenodigd door hun werkgever. Hierna kan iedereen die dat wil van 12 jaar en ouder op afspraak een herhaalprik halen bij de GGD. De eerste prikken zijn inmiddels gezet.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *