Gift voor Stichting Hulpfonds Nunspeet vanuit SOS Nunspeet

Stichting Hulpfonds Nunspeet heeft ruim €17.500,- ontvangen vanuit de SOS Nunspeet actie. Het bedrag wordt verdubbeld door de gemeente Nunspeet. Voorzitter van de Stichting Egbert Ribberink en wethouder Jennifer Elskamp leggen uit hoe het geld besteed kan worden.

Twee jaar geleden werd er in de coronapandemie €36.800,- opgehaald voor ondernemers die door de crisis financieel in de problemen kwamen. Een deel van dit geld werd in de crisis niet gebruikt en kan nu gebruikt worden om brede financiële nood in de gemeente tegen te gaan. Er is daarom besloten dat het resterende bedrag van ruim €17.500,- als gift aan Stichting Hulpfonds Nunspeet te schenken. De gemeente maakte vorig jaar bekend om giften aan de Stichting die voor mei 2023 gedaan worden te verdubbelen, dus wordt er in totaal ruim €35.000,- geschonken aan het Hulpfonds.

Hulpfonds

Stichting Hulpfonds Nunspeet werd begin dit jaar opgericht door een viertal deelnemende partijen in de gemeente Nunspeet: Stichting Verborgen Armoede Nunspeet, Stichting Voedselhulp Nunspeet, Diaconaal Platform en Stichting Kringloopcentrum ‘De Cirkel’. De Stichting is bedoeld om materiële en zo nodig financiële hulp te bieden aan mensen die door de huidige omstandigheden lastig rond kunnen komen. Mensen die het nodig hebben kunnen bij de Stichting een aanvraag doen voor een bijdrage van het Hulpfonds. Aanvragen kunnen voor allerlei zaken gedaan worden: een laptop die betaald moet worden voor de overstap naar de middelbare school, een noodzakelijke reparatie van de auto of bijvoorbeeld voor een nieuwe wasmachine.

Bron: RTV Nunspeet

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *