Handyman winkelketen in Nederland en België failliet, vestiging in Harderwijk valt hier buiten

De Handyman winkelketen in Nederland en België is failliet verklaard. Dat heeft volgens de eigenaar van de Handyman winkel in Harderwijk geen gevolgen voor die vestiging. Handyman is bekend van de verkoop van accessoires en onderdelen voor elektrische huishoudapparaten aan consumenten. In Nederland telt de winkelketen 35 eigen winkels en 14 franchisevestigingen, in België zijn er 11 eigen winkels.

De operationele resultaten van de eigen winkelketen staan al enige tijd onder druk als gevolg van gewijzigd consumentengedrag enerzijds, met meer online aankopen door klanten, ten nadele van de fysieke Retail, en de fors gestegen kosten anderzijds sinds het uitbreken van de oorlog in Oekraïne, zo meldt het bedrijf in een persbericht.

Ondanks inspanningen het tij te keren, is Handyman door deze aanhoudende negatieve resultaten genoodzaakt geweest het eigen faillissement aan te vragen. Het faillissement is in Nederland inmiddels uitgesproken. In overleg met de curator zegt het bedrijf te blijven zoeken naar de best mogelijke oplossingen voor alle betrokkenen. Voorlopig blijven in dat kader de winkels van Handyman open. Ook de webshop van handyman.nl blijft actief. Het bedrijf laat verder weten dat de webshop Handyman.nl en de franchisevestigingen buiten het faillissement vallen. De vestiging van Gerald Hazeleger in Harderwijk is ook zo’n franchisevestiging. Dat betekent dat de winkel aan de Donkerstraat 9 geen onderdeel is van het genoemde faillissement.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *