Hannelore Leusink vertrekt bij Veluvine Nunspeet

Per 3 april komt er een einde aan de samenwerking tussen Hannelore Leusink en de Veluvine Nunspeet en stopt ze als directeur-bestuurder van het sociaal-maatschappelijk en cultureel centrum.

Hannelore trad in 2009, een half jaar voor de opening, aan bij Veluvine. Daarvoor werkte ze onder meer voor Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. Onder haar leiding ontwikkelde Veluvine zich tot een volwaardig en regionale multifunctionele accommodatie. Verder bracht ze met Stichting Veluvine Cultuur de culturele programmering naar een hoger niveau, waarbij Nunspeet zich een volwaardig theater rijk mag rekenen. Ook kwamen onder haar leiding het filmhuis, de vele kunst-exposities en de amateurkunst tot bloei.

Juiste moment

,,Na veertien jaar met veel plezier leiding te hebben gegeven aan Veluvine, geef ik in vol vertrouwen graag het stokje over aan mijn opvolger”, aldus de directeur. ,,Het is voor mij een goed moment om een ander pad te bewandelen, maar ook een goed moment voor de Veluvine om opnieuw richting te geven aan beleid en organisatie.” Leusink doelt daarmee ook op de coronaperiode en de moeizame opstart nadien. ,,Dat heeft zeker meegespeeld. Ik wil Veluvine goed achterlaten en de omstandigheden waren door Corona de afgelopen 3 jaar uitdagend en wankel. Nu ziet het er weer rooskleurig uit.” Voor het theaterseizoen 2023-2024 staat er weer een boeiend programma klaar.

Toekomst

De beslissing om te stoppen is niet van de ene op de andere dag genomen. Leusink: ,,Ik maak een flinke sprong en het voelt alsof ik in de lucht zweef. Waar ik neerkom, weet ik nog niet. En dat gun ik mezelf ook. Het voelt vrij.” Volgens de Raad van Commissarissen heeft Leusink met visie en een groot hart voor maatschappij en cultuur onze multifunctionele accommodatie Veluvine op de kaart gezet. ,,Ze laat een geliefd en stevig opgebouwde organisatie achter, waar het huidige team en haar opvolger op voort kunnen bouwen. De Raad van Commissarissen heeft inmiddels een interim-directeur aangesteld en zal de zoektocht starten voor een goede opvolger.

Bron: RTV Nunspeet

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *