Harderwijk bij internationale Hanzedagen

Afgelopen weekend, van 26 tot en met 29 mei, vonden de jaarlijkse Internationale Hanzedagen plaats. Dit jaar was Hanzestad Neuss in Duitsland gaststad. Het doel van deze dagen is het versterken van de banden en netwerken met de andere Nederlandse en Europese Hanzesteden. De focus ligt hierbij op toeristisch en economisch gebied.

De Harderwijkse delegatie bestond uit burgemeester Harm-Jan van Schaik, wethouder Marcel Companjen, CCNV leerlingen Fleur Timmer en Simone Dekker onder begeleiding van Nederlands docent Marieke Westerhout. Harderwijk was samen met de 13 deelnemende Nederlandse Hanzesteden vertegenwoordigd op de Hanzemarkt.

De leerlingen namen deel aan de een speciaal jongerenprogramma, de JeugdHanze, een programma gericht op ontmoeting tussen jongeren en bewustzijn creëren over het Hanze-erfgoed. Tijdens de ‘Assembly of the Delegates’, de jaarlijkse vergadering van alle bestuurders van de Hanzesteden is burgemeester Peter Snijders van Hanzestad Zwolle lid geworden van het Präsidium en heeft daarbij het stokje overgenomen van oud burgemeester Bort Koelewijn van Hanzestad Kampen.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *