Harderwijk doet mee aan de Week tegen Eenzaamheid

De gemeente Harderwijk doet mee aan de Week tegen Eenzaamheid. Die vindt plaats van 29 september t/m 6 oktober. Het betreft een landelijke actie van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Ook in Harderwijk en Hierden wordt hieraan aandacht besteed onder het motto Eerlijk over Eenzaamheid. Vaak schamen mensen die eenzaam zijn voor hun situatie. Iedereen voelt zich wel eens eenzaam. Waarom zouden we niet eerlijk over eenzaamheid praten? Met de campagne ´Eerlijk over Eenzaamheid´ wil de gemeente samen met diverse organisaties het taboe over eenzaamheid onder de aandacht brengen.

Samen optrekken tegen eenzaamheid

Hoewel eenzaamheid van alle tijden is, merken we juist in deze tijd dat mensen steeds meer op zichzelf komen te staan. Dat we vaak weinig tijd geven aan elkaar. In de wijk, de straat, als collega of familielid. In de wereld om ons heen gebeurt veel, maar toch voelen veel mensen zich eenzaam. Het is daarom belangrijk dat we dit met z’n allen aanpakken. Daarom geeft de gemeente samen met lokale organisaties aandacht aan eerlijk zijn over eenzaamheid.

Kom erbij

Met alle activiteiten in de Week tegen Eenzaamheid wil Harderwijk aandacht geven aan dit onderwerp en tegelijkertijd iedereen vragen mee te doen en om te zien naar elkaar. Eenzaamheid is iets van ons allemaal. Een overzicht van de activiteiten in Harderwijk:

ActiviteitDatumTijdLocatie
Lunch maatjes vragers30 september12.00 – 14.00 uurMFC de Kiekmure
Ontmoetingsmoment7 oktober WOC de Aanleg & WOC Drielanden
Popquiz30 september19.00 – 22.00 uurTalenthouse
Opening kledingwinkel + huiskamerma, woe, don & vrijma: 9.30 – 13.30, woe: 9.30 – 11.30, don: 13.30 -16.00, vrij: 09.30 – 13.30Zin in Harderwijk
Buurtmaaltijd7 oktober18.00 uurZin in Harderwijk
Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.