Harderwijk en CPO Groene Zoom tekenen koop/ontwikkelingsovereenkomst

Wethouder Pieter Teeninga van de gemeente Harderwijk, heeft met de vereniging CPO Groene Zoom een koop/ontwikkelingsovereenkomst ondertekend. Het gaat om een stuk grond gelegen aan de Tuindersbrink (nabij Stadsoogst) in de Groene Zoom.

Bij een Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) organiseren particulieren zich in een rechtspersoon zonder winstoogmerk, meestal een vereniging. Deze groep koopt grond en ontwikkelt in onderling overleg een complex grondgebonden woningen. In de CPO ontwikkeling in de Groene Zoom worden 8 twee-onder-één-kap woningen en 7 vrijstaande woningen gebouwd. In het plan wordt een hoge beeldkwaliteit voor de bebouwing en de openbare ruimte nagestreefd. De woningen zullen worden gebouwd aan een tweetal brinken en krijgen een landelijke uitstraling.

Met de Vereniging CPO De Groene Zoom is afgesproken dat zij zelf verantwoordelijk zijn het inrichten van de openbare ruimte. Ook zullen de toekomstige bewoners het gebied zelf beheren en onderhouden. Daarnaast zal de CPO ontwikkeling in de Groene Zoom de eerste woningbouwontwikkeling in Harderwijk worden waarbij de woningen niet worden aangesloten op het gasnet. De verwachting is dat medio 2018 zal worden begonnen met de bouw van woningen.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *