Harderwijk gaat met 150 gemeenten strijd aan tijdens NK Tegelwippen

De gemeente Harderwijk gaat met 150 gemeenten in Nederland de strijd aan om tuintegels door groen te vervangen, tijdens het NK Tegelwippen, dat duurt tot en met 31 oktober. In Harderwijk en Hierden wil de gemeente meer groen en minder tegels. Niet alleen in de openbare ruimte, maar ook in voor- en achtertuinen. Het weer in Nederland wordt steeds extremer. Hevige regenbuien en langere periode van hitte en droogte, waardoor we te maken hebben met wateroverlast en hittestress. Een direct gevolg van onze versteende omgeving.

Door tegels te vervangen door planten zorgt men voor een prettige en gezondere leefomgeving. Niet alleen voor mensen, maar ook voor insecten, vogels en egels. Een groene tuin is tijdens hittegolven veel koeler. Én een slim ingerichte groene tuin, is veel makkelijker te onthouden. Onderzoek heeft uitgewezen dat een groenere leefomgeving een positief effect heeft op onze mentale gezondheid.

Tegeltaxi
Als onderdeel van het NK tegelwippen kan men tegels gratis laten ophalen door een tegeltaxi. Aanmelden kan tot uiterlijk vrijdag 11:00 uur, voor de betreffende ophaaldag.

De tegeltaxi rijdt op zes verschillende momenten:

17 april
15 mei
19 juni
28 augustus
25 september
23 oktober

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *