Harderwijk houdt infomarkt over ontwikkeling van nieuwe gebied bij station, Weiburg

De gemeente Harderwijk houdt op maandag 7 september, van 16.00 tot 20.00 uur, samen met ontwikkelende partijen een informatiemarkt over de ontwikkeling van Weiburg. Op het terrein van de voormalige VSE, tegenover de fietsenstalling van het station, kunnen inwoners in gesprek met de gemeente en de plannenmakers en kan men ideeën inbrengen.

Aanmelden
Aanmelden is noodzakelijk. Dit kan voor 3 september. In verband met de maatregelen die nodig zijn om coronabesmettingen tegen te gaan, kunnen deelnemers maximaal een half uur aanwezig zijn. Aanmelden kan via weiburg@harderwijk.nl onder vermelding van naam, het aantal personen en beschikbare tijden. Men ontvangt per e-mail een bevestiging van de inschrijving met het tijdstip waarop men wordt verwacht.

Nieuw Weiburg
Tussen het station, het Nachthok en het ziekenhuis met daarin het voormalig Struikterrein komt een nieuw stadsdeel. Het nieuwe stadsdeel vormt de ontbrekende schakel tussen het station en het centrum van Harderwijk. Nieuw Weiburg wordt een gemengd stadsdeel met (betaalbare) woningen, zorg- en onderwijsfuncties. Een duurzaam gebied waar groen en water een plek krijgen, waar het aantrekkelijk is om te verblijven, met een levendigheid die past bij een moderne stationsomgeving. De ambitie is dat Nieuw Weiburg een nieuwe leefomgeving toevoegt aan de stad en een visitekaartje wordt voor Harderwijk, aldus de gemeente.

Online stadsgesprek
De informatiemarkt is meteen ook de start van het online stadsgesprek. Vanaf 7 september kunnen inwoners meepraten op het online stadsgesprek Harderwijk. Daar is alle informatie te vinden en kunnen deelnemers reageren op een aantal vragen en stellingen.

Foto: gemeente Harderwijk.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *