Harderwijk komt opnieuw met geveltuintjes

Zeker in de binnenstad van Harderwijk, en ook in het Waterfront zijn er huizen zonder voortuin. Toch vinden veel mensen het leuk om wat meer groen voor het huis te hebben. Daarvoor biedt de gemeente dit jaar opnieuw een aantrekkelijke oplossing: een geveltuintje. Een paar jaar geleden zijn er door de gemeente ongeveer 120 fleurige geveltuintjes in de binnenstad aangelegd. Dit jaar is er net als vorig jaar een mogelijkheid voor ongeveer 25 geveltuintjes voor inwoners van de binnenstad of het Waterfront. Inwoners die belangstelling hebben kunnen een een e-mail sturen naar info@harderwijk.nl onder vermelding van ‘geveltuintje’. Dan neemt de gemeente contact op.

Hoe gaat de actie in zijn werk?

Lijkt het u een mooi idee en wilt u meedoen? Dit is het aanbod: u bedenkt zelf een mooie invulling voor het geveltuintje. Wilt u tips voor de beplanting dan kunnen we u op verzoek een folder sturen. Medewerkers van het Stadsbedrijf van de gemeente bereiden het tuintje voor door stenen en wit zand te verwijderen en tuingrond aan te brengen. U zet de planten er zelf in en onderhoudt het tuintje. Wilt u alles, na goedkeuring van de gemeente, zelf doen, dan mag dat ook.

Wat is er mogelijk?

Tussen de voorgevel van het huis en de openbare ruimte kan in veel gevallen een ruimte van ongeveer 30 centimeter worden vrijgemaakt om planten of kleine struikjes neer te zetten. In de volle grond of in een bak of pot. Op die manier krijgt de stad meer kleur en levendigheid.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *