Harderwijk krijgt een Nationaal Sinterklaasmuseum

Sinterklaas kent iedereen, maar hoe goed kennen wij Sinterklaas? Het Nationaal Sinterklaasmuseum gaat bezoekers helpen om de Sint echt te leren kennen. Op 3 november opent het museum haar deuren in Harderwijk. Het betreft een pop-upvestiging in opmaat naar een volwaardig museum in 2020. Het thema van dit jaar: het ontstaan van het Sinterklaasfeest.

Iedereen is uiteraard welkom in het Sinterklaasmuseum. De grootste fans van de Sint kunnen er heerlijk knutselen, ontdekken, puzzelen, tekenen en “pepernoten” sjoelen. Opa’s, oma’s, papa’s en mama’s kunnen zich ondertussen verdiepen in de herkomst van het Sinterklaasfeest. En zelfs aan de twijfelaars heeft Sinterklaas gedacht. Hij pareert lastige vragen van sceptici met antwoorden die twijfels omtrent zijn bestaan wegnemen.

In het museum staat ook een grote mijter. Het is de donatiepot waarin bezoekers een vrijwillige bijdrage kunnen achterlaten. Met deze hulp kan het pop-upmuseum volgend jaar groeien en staat er vanaf 2020 bij de entreepoort van Harderwijk een echt (en) bijzonder museum.

Op 3 november opent burgemeester Harm-Jan van Schaik om 11.00 uur het museum. Vanaf die dag tot en met 5 december is het museum geopend op de zaterdagen en woensdagen van 12.00 tot 17.00 uur. Op de andere dagen is het museum alleen geopend voor groepen (op aanvraag). Meer informatie is te vinden op www.nationaalsinterklaasmuseum.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *