Harderwijk laat provincie haar slagkracht en creativiteit in oplossingen zien

Eerder deze week hebben de commissaris van de Koning en gedeputeerden van de provincie Gelderland een werkbezoek aan de gemeente Harderwijk gebracht. Tijdens dit werkbezoek werd vooral gesproken over waar Harderwijk trots op is en tegen welke toekomstige uitdagingen zij aanloopt.  Uitdagingen die ook belangrijk zijn voor de provincie en waarin Harderwijk haar steun ook nodig heeft.

Het college van Harderwijk en Gedeputeerde Staten van de provincie Gelderland spraken tijdens een boottocht door het Waterfront over de kansen en uitdagingen van de gemeente.

Harderwijk heeft veel kansen gecreëerd en initiatief genomen de laatste jaren. Neem bijvoorbeeld het Waterfront, waar ook de succesvolle boulevard mede uit is voortgekomen. Dat maakt en houdt de stad levendig en aantrekkelijk en zorgt ervoor dat onze ondernemers ook voldoende omzet blijven draaien.

Harderwijk is naar eigen zeggen innovatief in het bedenken van oplossingen voor (maatschappelijke) vraagstukken en het nemen van verantwoordelijkheid als het bijvoorbeeld gaat om de opvang van asielzoekers.

Diezelfde vooruitstrevendheid wil de gemeente bijvoorbeeld ook laten zien bij het aanpakken van de stikstofproblematiek en haar rol in de energietransitie, de druk op de woningmarkt, het verbeteren van de bereikbaarheid van Harderwijk per spoor of het vervullen van vacatures. Door steeds op een innovatieve manier te kijken naar hoe het anders en beter kan. Harderwijk wil dat in eerste instantie voor de eigen inwoners doen, maar ziet voor Harderwijk ook een belangrijke rol in de regio met regionale voorzieningen.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *