Harderwijk lanceert Zakelijk Duurzaamheidsloket voor ondernemers

De gemeente Harderwijk ziet het als belangrijk speerpunt in de gemeente om Harderwijk en Hierden duurzamer te maken. Dit betekent: het verminderen van afval en het gebruik van grondstoffen, het versterken van de natuur, voorbereiden op de veranderingen van het klimaat (hitte, droogte en wateroverlast), energie besparen en duurzame energie opwekken.

Naast inspanning van de gemeente, vraagt verduurzaming ook om acties bij bedrijven, organisaties, verenigingen en instellingen. Om hen hierbij te helpen, is het Zakelijk Duurzaamheidsloket ingericht.

Alle informatie en mogelijkheden op één plek
Duurzame bedrijfsvoering draagt bij aan een toekomstbestendige organisatie. Daarnaast levert het besparen van energie bijvoorbeeld ook financieel voordeel op. Het Zakelijk Duurzaamheidsloket ondersteunt ondernemers bij het maken van de juiste afwegingen rondom onder andere energiebesparing. Ondernemers kunnen hier terecht voor onder andere informatie over:

  • Het verduurzamen van bedrijfslocaties
  • Energiebesparende maatregelen
  • Informatie over subsidies en financieringsmogelijkheden
  • Wet- en regelgeving
  • Advies in circulariteit

Ook is het Zakelijk Duurzaamheidsloket de plek met een overzicht van lokale partijen waar ondernemers terechtkunnen voor advies en ondersteuning op maat. Het loket blijft in ontwikkeling en steeds aangevuld met de meest actuele informatie.

Het Zakelijk Duurzaamheidsloket is te vinden via: www.zakelijk.regionaalenergieloket.nl/harderwijk.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *