Harderwijk: Lisa Kruger verovert in Italië zilveren medailles in Worldseries parazwemmen

De uit Harderwijk afkomstige paralympische zwemster Lisa Kruger heeft afgelopen week deelgenomen aan de Worldseries parazwemmen in Lignano in Italië. Dat schrijft de Stentor. De 22-jarige Harderwijkse zwom een pittig programma met zeven afstanden. Parazwemmen is wedstrijdzwemmen voor mensen met een lichamelijke handicap of zintuigelijke handicap. Kruger heeft door een val een groeistoornis, waardoor de botten in haar linkerarm scheef groeien.

Zilver

Afgelopen week behaalde ze in de Worldseries parazwemmen een derde plaats. Bij vier afstanden zwom ze naar de A-Finales. Op zowel de 100 meter schoolslag als de 200 meter wisselslag veroverde ze een zilveren medaille. Op de 50 meter vrije slag en 100 meter rugslag werd ze 8ste en 6de. Op de 100 meter vrije slag won Kruger de B-finale, waarmee ze een 9de plaats behaalde (A-finale bestaat uit acht deelneemsters).

Twee afstanden (de 50 meter schoolslag en de 50 meter rugslag) waren geen paralympische afstanden, waardoor daar geen finales gezwommen werden. Voor de rest van de afstanden was er geen podiumplek voor haar weggelegd.

Deze week vliegt ze door naar Sheffield voor de volgende Worldseries, die worden gehouden van 16 tot en met 19 maart, zo meldt de krant.