Harderwijk organiseert tweede Regenboogconferentie

Harderwijk is sinds december 2017 officieel Regenbooggemeente. Donderdagmiddag 28 maart (van 13.15 – 17.30 uur) organiseert Village People, in samenwerking met de provincie Gelderland en de gemeente Harderwijk, de tweede Regenboogconferentie in het Huis van de Stad in Harderwijk.

Samen met het inwonerinitiatief Village People gaat de gemeente Harderwijk werken aan sociale acceptatie, veiligheid en emancipatie van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgenders en mensen met een intersekse-conditie (LHBTI).

Vragen die centraal staan op deze bijeenkomst zijn: Hoe ‘regenboogvriendelijk’ zijn we als gemeente en hoe staat het in Harderwijk en omgeving met de acceptatie van de LHBTI-gemeenschap? Hoe kunnen we dat verbeteren? En op welke manier kunnen we laten zien dat we als stad houden van de diversiteit van onze bewoners?

Op deze middag gaan inwoners, scholen, sportverenigingen, kerken, politie en andere lokale partijen met elkaar in gesprek over hoe zij dit Harderwijk tot uiting kunnen brengen. En hoe Harderwijk meer zichtbaar kan worden als Regenbooggemeente. De gespreksleider is Hans Goedkoop. Tijdens de bijeenkomst zijn er inspirerende workshops over onderwerpen zoals weerstand, hokjesdenken, beleid. De workshops worden begeleid door Ursula Prinsen en MindMix. Belangstellende inwoners kunnen meedenken en meedoen aan deze bijeenkomst.

Geef een reactie