Harderwijk: parkeren in het Waterfront gaat veranderen

In Harderwijk komen er de komende jaren veel woningen bij in het Waterfront. Dit betekent dat de gemeente Harderwijk de huidige parkeerterreinen anders gaat inrichten. Vanaf het 3e kwartaal van 2023 start de gemeente met de bouwwerkzaamheden in deelgebied 6. Hierdoor verdwijnen de parkeerterreinen P1 en P2 Noord.

Vergunninghouders (bewoners, ondernemers binnenstad en werknemers Huis van de Stad) kunnen uitwijken naar P2 Zuid waar Harderwijk 150 parkeerplaatsen heeft bijgemaakt. In totaal telt P2 Zuid nu 500 parkeerplekken. Voor de bezoekers van het Dolfinarium geldt dat zij, vooral bij topdrukte, worden geleid naar P8. Daar zijn 1900 parkeerplekken beschikbaar.

Vanaf 2025 start Harderwijk met de bouw van de parkeergarage aan de Kop van de Stadswerven

Dit levert weer parkeerplekken op. Hoeveel plekken er in de parkeergarage komen en voor wie, is nu nog niet duidelijk. Zeker is dat de bewoners van de Kop van de Staswerven een parkeerplek krijgen toegewezen.

Tot 2027 is er voor iedereen een parkeerplek

Vanaf 2027 gaat Harderwijk ook op P2 Zuid bouwen en verdwijnen hier de parkeerplaatsen. De nog te bouwen parkeergarage aan de Kop van de Stadwerven is dan klaar. De komende periode wordt besloten wie er, naast de toekomstige bewoners van de Kop van de Stadswerven, een plek krijgen in deze garage. Meer informatie staat op www.waterfrontharderwijk.nl.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *