Harderwijk past uitgifte bedrijfskavels aan

Op de bedrijventerreinen Lorentz III, Lorentzhaven, Sypel en Tonsel zijn nog een beperkt aantal bedrijfskavels beschikbaar. Met ingang van 1 mei gelden er nieuwe regels voor de uitgifte van deze bedrijfskavels om het uitgifteproces transparanter te maken en beter te laten aansluiten bij het zogenaamde ‘Didam-arrest’.

Belangrijkste wijzigingen

  • De beschikbaarheid van kavels wordt op een heldere manier gepresenteerd.
  • Termijnen, voor zowel geïnteresseerden als gemeente, zijn niet meer vrijblijvend. Vanaf 1 mei wordt op de pagina ‘ Bedrijventerreinen’ van de gemeente Harderwijk (zie de pagina bedrijventerreinen ) inzichtelijk gemaakt welke kavels gereserveerd, in optie of nog beschikbaar zijn.
  • Een ondernemer kan via deze pagina belangstelling voor een kavel kenbaar maken. Hiermee ontstaat een tijdelijke reservering volgens het principe ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’.

Na een intakegesprek kan een geïnteresseerde de tijdelijke reservering omzetten in een reservering voor maximaal 4 maanden. In die periode kan de haalbaarheid worden onderzocht. Een reservering kan worden omgezet in een optie tot koop. Hiervoor moet een vergoeding worden betaald. Een optie duurt maximaal 6 maanden en kan eenmalig met 6 maanden worden verlengd. Een optie kan worden omgezet in een aankoop. Als een geïnteresseerde aangeeft geen belangstelling meer te hebben, of een termijn verloopt ongebruikt, komt de kavel weer beschikbaar via dezelfde website.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *