Harderwijk: recreatief 3×3 basketbalveld bij sportveld Parkweg geopend

In Harderwijk is afgelopen week een recreatief 3×3 basketbalveld bij sportveld Parkweg geopend, naast het calisthenics park. Het is een openbaar toegankelijk veld, waar iedereen die wil hier op een laagdrempelige manier kan kennismaken met 3×3 basketbal. Iedere dag van de week, op elk moment van de dag voor jong en oud. Het basketbalveld is tot stand gekomen dankzij een samenwerking met basketbalvereniging Rebound ’73 en Provincie Gelderland.

Sportveld aan de Parkweg sport- én ontmoetingsplek voor alle inwoners

Harderwijk zegt het belangrijk te vinden dat alle inwoners de mogelijkheid hebben om te kunnen sporten en bewegen. Daarom probeert de gemeente de openbare ruimte hier zo goed mogelijk op in te richten. Het sportveld aan de Parkweg heeft al verschillende sport- en beweegmogelijkheden. Met de komst van het basketbalveld is een professionele, openbare balsportmogelijkheid toegevoegd aan het aanbod. Daarnaast is het basketbalveld ook een plek voor ontmoeting en gezelligheid.

Activiteiten op het basketbalveld

Samen met basketbalvereniging Rebound ’73 en partners als GA! Harderwijk en 3×3 Unites, organiseert de gemeente Harderwijk door het jaar heen verschillende activiteiten op en rond het basketbalveld. Hiermee nodigt de gemeente inwoners uit om de basketbalsport te leren kennen.

Over 3×3 basketbal

Anders dan bij gewoon basketbal, wordt 3×3 basketbal gespeeld met twee teams van 3 spelers. De wedstrijden spelen zich af op een half basketbalveld en met één basket. Deze basket bevindt zich op dezelfde hoogte als bij een traditioneel basketbalveld.Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *