Harderwijk reikt Koninklijke Onderscheiding uit aan Joost Fraanje

Burgemeester Harm-Jan van Schaik van Harderwijk heeft een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan de heer Joost Fraanje . Bij de Harderwijkse vestiging van Broekhuis Auto, waar diezelfde dag ook zijn 40-jarig jubileum bij Broekhuis gevierd werd, speldde de burgemeester hem de decoratie op. Joost Fraanje is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer Fraanje heeft de onderscheiding ontvangen voor zijn inzet voor ondernemerschap in de regio, voor duurzame relaties, samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven en zijn inzet voor maatschappelijke organisaties. Daar is ook de vestiging van Broekhuis het levende bewijs van. Dankzij de heer Fraanje is Broekhuis Auto een ontmoetingsplaats waar de koffie altijd klaar staat. Iedere klant die een auto koopt krijgt een cadeaubon voor de lunchroom Proeverij De Ontmoeting. Bij dit sociale initiatief waar mensen met een beperking werken, worden sinds jaar en dag ook chocolaatjes afgenomen. Het heeft ervoor gezorgd dat Proeverij De Ontmoeting de coronatijd heeft overleefd.

Voor ondernemers in de regio is de heer Fraanje van grote betekenis geweest. In 2008 werd hij bestuurslid van Maatschappij van Nijverheid en Handel en in datzelfde jaar oprichter van de Diamant van Midden-Nederland. De Diamant, van oorsprong voor samenwerking tussen overheden, onderwijs en ondernemers, heet sinds 2015 Economic Board Noord-Veluwe. De board werkt aan structurele verbeteringen in het sociaal-economisch domein. De heer Fraanje vervult voor de Board de rol van voorzitter. Ook is hij tien jaar lang jurylid geweest van de Linnaeusonderscheiding, de jaarlijkse prijs voor sociaal ondernemerschap.

Momenteel vervult de heer Fraanje, naast zijn werk bij Broekhuis, meerdere nevenfuncties. Hij is bestuurslid van het ondernemersoverleg regio Noord-Veluwe. En sinds 2014 voorzitter van de Harderwijkse Uitdaging en actief betrokken in het onderling verbinden van ondernemers, maatschappelijke projecten en onderwijs. De heer Fraanje is ook lid van de Raad van Inzicht bij Landstede Onderwijsgroep. Met de andere leden geeft hij gevraagd en ongevraagd advies en inzicht aan het college van bestuur. Die inzichten en adviezen vinden hun vertaling naar onder andere onderwijsconcepten en ontwikkeling van stages.

Verder is de heer Fraanje ook van grote betekenis geweest voor de kerk. Als ouderling verleende hij 12 jaar lang, tot 2021, pastorale hulp. Sinds 2005 is hij de drijvende kracht achter een tweejaarlijks kerstconcert in het Concertgebouw in Amsterdam waar mensen met een kleine portemonnee gratis toegang hebben.

De heer Fraanje is voor velen een drijvende en inspirerende kracht, als ondernemer en als mens. In Harderwijk én in de regio. Hij is het toonbeeld en voorbeeld van duurzame relaties en samenwerkingen, met een groot hart voor mensen.

Hoewel de heer Fraanje in de gemeente Ede woont, is hij in Harderwijk gedecoreerd. Dit vanwege zijn jarenlange en directe betrokkenheid bij en inzet voor de samenleving van Harderwijk.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *