Harderwijk splitst plaatsen en vervangen geluidsschermen A28 Harderweide op

Harderwijk meldt dat de bestaande geluidswal en de geluidsschermen tussen de A28 en de nieuwe woonwijk Harderweide niet meer aan de huidige geluidsnormen voldoen . Daarom moeten deze vervangen worden. Het college van B&W heeft besloten de plaatsing en vervanging in delen op te splitsen.

Geluidsschermen Harderweide
Door deze splitsing is het mogelijk om de geluidsschermen voor de nieuwe woonwijk Harderweide als eerste te plaatsen. Dit om vertraging te voorkomen van de oplevering van de woningen in deze wijk. Met het plaatsen van de geluidsschermen voldoet Harderwijk aan de wettelijke geluidsnormen.

Vervanging geluidsschermen direct langs A28
Het vervangen van de bestaande geluidsschermen langs de A28, bij het Crescent Park, gebeurt in een later stadium. Op dit moment loopt er nog een haalbaarheidsstudie met Rijkswaterstaat naar mogelijke alternatieven voor dit deel van de geluidsschermen.

Traditioneel geluidsscherm met zonnepanelen in plaats van een geïntegreerd scherm
Op de bestaande geluidswal Harderweide komt een topscherm van 4 meter hoog. Op een deel van de geluidsschermen komen tegelijk of later zonnepanelen. De gemeente ziet af van de oorspronkelijke wens om een geluidsscherm met geïntegreerde zonnepanelen plaatsen. Dit is vanwege de huidige marktomstandigheden niet haalbaar.

Locatie geluidsschermen bij Crescent Park
De gemeente is met Rijkswaterstaat in gesprek over de locatie van de geluidsschermen. De reden hiervoor is de mogelijke verbreding van de A28 van 4 naar 6 rijbanen, waarvoor ruimte nodig is. De verwachting is dat hier pas op lange termijn meer duidelijkheid over komt. De aanbesteding start als de gemeenteraad met het voorstel van het college instemt.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *