Harderwijk: Stadsidee 2023 van start

In Harderwijk is, onder het motto “Heb je een goed idee? Doe er wat mee!” de campagne Stadsidee 2023 van start gegaan. De gemeente Harderwijk daagt inwoners van Hierden en Harderwijk uit mee te doen. Het is alweer de 8e editie van deze campagne die bedoeld is om buurt, wijk, dorp of stad mooier, leuker en leefbaarder te maken.

Inwoners kiezen het beste idee

Voor de realisatie van het Stadsidee 2023 is een bedrag van € 45.000 beschikbaar. Plannen kunnen tot 3 mei via www.stadsidee.nl worden ingediend. Inwoners van gemeente Harderwijk kunnen vanaf donderdag 18 mei stemmen op de ideeën en bepalen zo welk idee dit jaar wint. Wethouder Martijn Pijnenburg: “Het is toch prachtig dat je zelf mag bedenken wat jij zou willen in Harderwijk of Hierden? Ik ben heel benieuwd naar de creativiteit van onze inwoners.”

Verbeteren van de openbare ruimte

Het Stadsidee werd in 2016 geïntroduceerd door de gemeenteraad en is een project binnen het thema ‘Samen kleuren we de stad’. Het daagt inwoners uit ideeën aan te dragen om de openbare ruimte te verbeteren. De afgelopen zeven jaar zijn er vele creatieve ideeën ingestuurd. Vorig jaar was het beschikbaar gestelde bedrag voldoende voor twee winnaars; een discgolf baan en een boomhut. De winnende ideeën van andere jaren zijn: een speeltuin, hondenstrand, ontmoetingstuin, pumptrackbaan, calisthenicspark en een professioneel basketbalveld.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *