Harderwijk start pilot met Tiny Houses

Het college van Harderwijk wil een pilot starten met Tiny Houses aan het Rappad op de oude locatie van C1000 in de wijk Drielanden. De gemeenteraad had al eerder een motie aangenomen te experimenteren met Tiny Houses in een locatie in Harderwijk.

Off-grid Tiny Houses
De pilot richt zich op zogenaamde off-grid Tiny Houses. Deze opkomende kleine woonvorm wordt niet aangesloten op nutsvoorzieningen, zoals elektriciteit, water en riolering. Ze voorzien zichzelf van energie en water en verwerken het eigen afvalwater. In de pilot wordt ervaring opgedaan met Tiny Houses maar ook met off-grid leven. Op die manier worden bewoners van off-grid Tiny Houses uitgedaagd beter na denken over het gebruik van water en energie. Off-grid Tiny Houses sluiten aan bij de duurzaamheidsambities van de gemeente Harderwijk.

Onderzoek
In het afgelopen half jaar heeft de gemeente Harderwijk onderzoek gedaan naar de mogelijkheden voor het realiseren van Tiny Houses. Hiervoor konden belangstellenden inbreng leveren. Op 3 oktober 2017 kon men meedenken over de thema’s: de rol van de gemeente, mogelijke locaties en de voorzieningen op de locatie. Tijdens de bijeenkomst gaf een deel van de belangstellenden aan te willen wonen in een off-grid Tiny House.

Woonvisie en vervolg pilot
De gemeente Harderwijk heeft in de woonvisie de behoefte voor goedkoop klein wonen opgenomen. De pilot moet nog verder uitgewerkt worden. Bij dit proces worden de omgeving en mogelijk toekomstige bewoners betrokken.

Raad
Het voorstel wordt op 15 februari behandeld in de commissie Ruimte en op 8 maart in de gemeenteraad.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *