Harderwijk start zoektocht naar jongeren voor Jeugdlintje 2023

Het is vanaf nu mogelijk om een kind of jongere voor te dragen voor het Jeugdlintje 2023. Jongeren uit Harderwijk of Hierden van 6 tot en met 23 jaar die een voorbeeld zijn voor hun leeftijdsgenoten komen hiervoor in aanmerking. Aanmelden kan tot 1 november via het aanmeldformulier. Hier zijn ook de voorwaarden te vinden.

Het Jeugdlintje is er voor kinderen en jongeren die iets bijzonders doen voor de samenleving en omkijken naar anderen. Bijvoorbeeld vrijwilligerswerk of mantelzorg. Denk aan geld inzamelen voor een goed doel of wekelijks boodschappen doen voor een oudere. Die jongere verdient het om in het zonnetje gezet te worden.

Beoordeling door jury

Alle inzendingen worden op 2 november beoordeeld door een speciale jury. Deze bestaat uit burgemeester Jeroen Joon  (voorzitter), Tom de Jonge (winnaar Jeugdlintje 2022), Guido van Beusekom (adviseur Burgerschap), kinderburgemeester Sem van de Glind en kinderwethouder Ivy Nigro. Bij het beoordelen wordt gelet op de bijzonderheid van de activiteit, de uitstraling van de verdiensten voor de gemeente Harderwijk en de voorbeeldfunctie naar anderen. Het Jeugdlintje wordt in november uitgereikt. 

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *