Harderwijk: subsidie voor woningen Nieuw Weiburg

De gemeente Harderwijk ontvangt woningbouwimpuls subsidie, kortweg WBI, van het ministerie van Binnenlandse Zaken en provincie Gelderland. Deze subsidie is voor het woningbouwproject Nieuw Weiburg. Het is bedoeld om meer en sneller betaalbare woningen te bouwen.

Er komen meer betaalbare woningen
Wethouder Enklaar is blij met de gekregen subsidie. “Met de subsidie kunnen we in Nieuw Weiburg woningen bouwen voor starters. En voor mensen met een laag inkomen of middeninkomen. Hier hebben we in de stad echt behoefte aan. De woningen leveren een grote bijdrage aan onze woningbouwopgave: het bouwen van 5.500 woningen tot 2030.”

Harderwijk gaat verder met plannen voor het gebied
Nieuw Weiburg ligt ten noordwesten van het station. Harderwijk wil het vroegere bedrijventerrein inrichten tot een nieuw, levendig deel van de stad. Een plek waar ruimte is voor wonen. Maar ook in bescheiden mate voor kantoren, onderwijs, zorg en maatschappelijke functies. Dat doet de gemeente niet alleen, maar met de omgeving en andere belanghebbenden. Binnenkort gaat Harderwijk verder met het participatietraject. Belanghebbenden krijgen hiervoor een uitnodiging.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *