Harderwijk: UWOON, Omnia Wonen en Zorgdat starten campagne ‘Een goede buur’

In samenwerking met UWOON en Omnia Wonen start Zorgdat de campagne ‘Een goede buur’. Wanneer er een conflict tussen buren of buurtgenoten is er mensen zelf niet tot een oplossing komen, kan buurtbemiddeling daarbij helpen. Onafhankelijke, vrijwillige bemiddelaars helpen de partijen om zelf een oplossing te bedenken. Zorgdat biedt buurtbemiddeling in Harderwijk en Hierden.

Een goede buur
De campagne ‘Een goede buur’ geeft buren tips om op een fijne manier naast elkaar te wonen. Door rekening met elkaar te houden, voorkom je overlast. Denk hierbij aan overdag klussen, kinderen niet laten rennen en schreeuwen in het trappenhuis en geen brood of etensresten neergooien voor vogels. Hier kunnen ook ratten op af komen.

Gratis aan te vragen voor iedereen
Buurtbemiddeling werkt goed. Onafhankelijke bemiddelaars horen beide kanten van het verhaal aan. Ze zorgen daarna voor een gesprek tussen bewoners. Als buurtbewoners weten hoe ze met elkaar kunnen overleggen, voorkomt dat nieuwe problemen. Iedereen in Harderwijk of Hierden met een koophuis of huurhuis mag het gratis aanvragen.

Nieuwe vrijwilligers gezocht
Zorgdat is op zoek naar nieuwe vrijwilligers voor Buurtbemiddeling. Als vrijwilliger bij Buurtbemiddeling werkt u altijd in een duo. Samen luistert u naar het verhaal van buur A en buur B. Als beide buren er voor open staan volgt er een bemiddelingsgesprek met beide buren. De volledige vacaturetekst is te vinden op www.zorgdat.nl.

Wilt u meer weten over Buurtbemiddeling? Of Buurtbemiddeling inschakelen? Bel coördinator Sandra Hoekstra, (0341) 42 87 94 of e-mail naar buurtbemiddeling@zorgdat.nl.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *