Harderwijk vraagt inwoners hulp bij invulling Nieuw Weiburg

De gemeente Harderwijk vraagt inwoners mee te denken over de invulling van stadsdeel Nieuw Weiburg. Tot en met 20 augustus kunnen inwoners hun mening geven over de invulling van het gebied Nieuw Weiburg. Dat kan via het online stadsgesprek.

Na de Weiburgmarkt vorig jaar is dit de tweede online stadgesprek hierover. Hiervoor ging het meer om een verkenning. Nu worden er een aantal thema’s voorgelegd waarover inwoners hun mening kunnen geven.

Voor het nieuwe stadsdeel wordt een gebiedsvisie ontwikkeld
Ter voorbereiding op die gebiedsvisie worden de uitgangspunten vastgesteld in een Nota van Uitgangspunten.

Het stadsdeel komt tussen het station, het Nachthok en het ziekenhuis St Jansdal. Er zullen een fors aantal nieuwe woningen worden gebouwd. Daarnaast is er ruimte voor onderwijs, werken en kleinschalige detailhandel. Er worden tenslotte nieuwe openbare verblijfsgebieden gerealiseerd voor de toekomstige bewoners maar ook voor de vele nieuwe gebruikers van het gebied.

Het gebied moet aansluiten op de omliggende gebieden
In het gebied liggen de buurt Het Nachthok, enkele onderwijslocaties en het ziekenhuis. Groen en blauw komen zichtbaar terug in een duurzame omgeving. Bezoekers krijgen vanaf het station direct duidelijk te zien dat Harderwijk de stad is tussen de Veluwe en Het Wolderwijd. Betaalbaar en duurzaam wonen is een belangrijk onderdeel van de ontwikkeling waarbij parkeren bijzondere aandacht verdient, aldus de gemeente Harderwijk.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *