Harderwijk vraagt inwoners mee te denken over profiel van nieuwe burgemeester

Hoe ziet de ideale burgemeester van de gemeente Harderwijk eruit? Wat moet hij of zij kunnen en over welke capaciteiten, karaktereigenschappen en talenten moet deze persoon beschikken? De gemeente Harderwijk hoort hierover graag de mening van inwoners.

De profielschets is een soort uitgebreide versie van een vacaturetekst. Én een belangrijke stap in de zoektocht naar een nieuwe burgemeester. Alle inwoners van de gemeente Harderwijk kunnen een korte vragenlijst invullen over hun ideale burgemeester. Dat kan online, van 19 tot en met 29 januari via www.mijnburgemeesterharderwijk.nl.

De mening van de inwoners weegt zwaar
‘We vinden het belangrijk dat een nieuwe burgemeester past bij onze stad en het dorp Hierden. En dus bij de mensen die er wonen. Het is immers hún burgemeester. Zij moeten erop kunnen vertrouwen dat de juiste man of vrouw op deze plek zit’, verduidelijkt voorzitter van de Vertrouwenscommissie Mirjam Driest-Wijnholds (CU). ‘We zoeken een persoon die voldoet aan de verwachtingen. Die op juiste wijze de belangen van onze gemeente en haar inwoners behartigt. Dan is het goed om vooraf met elkaar te bepalen wat die verwachtingen zijn. En welke voorwaarden dat met zich meebrengt.’

De sollicitatieprocedure start na 4 maart
De profielschets wordt vastgesteld in de gemeenteraad van 4 maart. Na vaststelling in de raad draagt de Vertrouwenscommissie de profielschets over aan de commissaris van de Koning. De sollicitatieprocedure kan dan beginnen. Het streven is dat de raad voor de zomer van 2024 haar aanbeveling doet voor de benoeming, met als doel om de nieuwe burgemeester na de zomer van 2024 te installeren.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *