Harderwijk vraagt inwoners mee te denken over Waterfrontpark

Als in Harderwijk de bouw van de Kop van de Stadswerven klaar is, gaat de gemeente aan de slag met de aanleg van het Waterfrontpark. Naar verwachting is dat eind 2026. Het park ligt op een unieke locatie, aan de rand van het Waterfront en het centrum van Harderwijk. Het moet een plek worden voor ontmoeten, ontspannen, bewegen en spelen. Hoe het park eruit gaat zien is nog niet duidelijk. Daarbij roept Harderwijk de hulp in van inwoners.

Samen het park ontwerpen

Dat gebeurt in 2 fases. In fase 1 mogen alle inwoners van Harderwijk van 6 t/m 29 februari online meedenken via www.harderwijk.nl/waterfrontpark. Met de buurt gaat de gemeente Harderwijk graag persoonlijk in gesprek. Zij zijn uitgenodigd voor een participatiemarkt op woensdag 14 februari 2024. Zij kunnen aangeven wat hun wensen en ideeën voor het park zijn.

Harderwijk verzamelt alle input en stelt kaders voor het ontwerp van het park

De kaders worden voorgelegd aan de gemeenteraad. Daarna start fase 2 en gaat de gemeente met de buurt en de architect ontwerpen. Hierbij is er speciale aandacht voor de kinderen in het Waterfront. Waarom? Door ideeën samen te brengen in het ontwerp, wordt het Waterfrontpark van ons allemaal. Harderwijk zegt te hopen dat iedereen straks met plezier naar het park gaat en zich er thuis voelt.

De aanleg van het park lijkt nog ver weg

Maar dit jaar start Harderwijk al met het bouwrijp maken (het ondergronds aanleggen van kabels en leidingen). Daarom wil de gemeente nu van inwoners weten wat hun wensen zijn. Zo zorgen de diverse partijen ervoor dat ondergronds alles gelijk goed wordt aangelegd. En het park kan worden ingericht naar het ontwerp dat samen met de buurt wordt gemaakt.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *