Harderwijk vraagt mening over honden in Harderwijk en Hierden

Harderwijk vindt dat iedereen, met en zonder hond, plezierig moet kunnen wonen in Harderwijk en Hierden. De gemeente wil daarom graag weten of men wel of geen overlast ervaart. Bijvoorbeeld van hondenpoep of loslopende honden.

Vul de vragenlijst in

Hondenbeleid in Harderwijk

Sinds november 2022 is er een nieuw hondenbeleid. In dit beleid is rekening gehouden met de ideeën en meningen van hondenbezitters en niet-hondenbezitters. Over 2 jaar beoordeelt de gemeente of het nieuwe beleid werkt. Wordt er dan voldoende opgeruimd? En zijn er minder klachten? Dan wordt de hondenbelasting mogelijk verlaagd of afgeschaft. Dit doet Harderwijk onder andere op basis van meerdere vragenlijsten de komende jaren. Dit is de eerste vragenlijst.

Regels voor hondenbezitters

In Harderwijk moeten hondenbezitters de poep van hun hond opruimen in de bebouwde kom. Alleen in losloopgebieden en hondenrennen mag de poep blijven liggen. Honden mogen loslopen in rennen en aangewezen losloopgebieden. Op alle andere plekken is de hond aangelijnd. Kijk voor meer informatie op de pagina hondenbeleid.

Melding doen?

Meld overlast van loslopende honden of hondenpoep bij Snel Herstel:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *