Harderwijk wil meer plekken voor GFT-verzamelcontainers

In de gemeente Harderwijk staan momenteel ongeveer 150 GFT-verzamelcontainers. Maar dat is niet genoeg, vindt de gemeente. Daarom zijn er vier nieuwe plekken geopperd voor extra verzamelcontainers. Ze staan nog niet vast, inwoners hebben tot eind april de mogelijkheid om te reageren en eventueel alternatieven in te dienen.

De nieuw voorgestelde plekken zijn bij Bleek, Zijpenbergerhout, St. Janshof en Roos en Doornhof. Er is hierbij gekeken naar locaties vlakbij de al bestaande ondergrondse afvalcontainers, toegankelijkheid en gebruiksvriendelijkheid. De containers zijn bedoeld voor gebruik door omwonenden zonder eigen GFT-container.

Inzien
De GFT-verzamelcontainers hebben een metalen omhulsel en zijn duidelijk herkenbaar. De containers zijn alleen bedoeld voor groente- en fruitafval, klein tuinafval en etensresten. Afvalinzamelaar Aconov leegt de containers wekelijks.

Het ontwerpbesluit voor de vier locaties waar de GFT-verzamelcontainers worden geplaatst, ligt inclusief bijlage(n) vanaf 23 maart 2023, 6 weken voor een ieder ter inzage op het stadhuis van de gemeente Harderwijk. U kunt tijdens openingstijden de stukken inzien in de stadswinkel van het stadhuis aan de Havendam 56 in Harderwijk. Het is ook online in te zien.

Bron: dagblad de Stentor

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *