Harderwijk wil met juridisch kader structureel verantwoording nieuwbouw Morgen College

Door het opstellen van een juridisch kader wil het Harderwijker college van burgemeester het geven van structureel tweehonderdduizend euro voor nieuwbouw van het Morgen College verantwoorden. 

Het kader is nodig omdat de raad heeft besloten het geld voor het Morgen College beschikbaar te stellen buiten de zogenoemde door gedecentraliseerde huisvestingsmiddelen om. Die geven de scholen voor voortgezet onderwijs gelijke rechten als het gaat om de toekenning van financiële middelen. Volgens het Christelijke College Nassau Veluwe, Educare en RSG Slingerbos is het kader uitsluitend toegesneden op de nieuwbouw van het Morgen College en dat mag volgens hen niet. 

Wethouder Marcel Companjen erkent dat het een ingewikkelde juridische procedure is dat heeft geresulteerd in een document dat niet eerder is toegepast in Nederland. Het college verwacht dat het de toets der kritiek kan doorstaan. Al erkent de wethouder dat daarover geen absolute zekerheid kan worden gegeven. Indien een rechter anders besluit, zo geeft hij aan, moet een andere stap worden gezet.

Bron: Harderwijker Courant

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *