Harderwijk: Winnende Stadsidee 2024 is Meet & greet-plein bij Houtwal/Luttekepoortstraat

Met 66% van de stemmen is het Meet & greet-plein het winnende Stadsidee 2024, zo meldt de gemeente harderwijk. Het moet een plek worden waar men met vrienden, familie of gasten kan afspreken om samen de stad te bezoeken. En een mooie entree bij de ingang van de stad bij de Luttekepoortstraat. Binnenkort geeft wethouder Martijn Pijnenburg de waardecheque aan winnaar Jan Bunskoeke.

Van idee tot plan
Harderwijk gaat samen met de heer Bunskoeke aan de slag om zijn idee waar te maken. Het bedrag van in totaal 45.000 euro is hiervoor beschikbaar. Het plan wordt nu verder uitgewerkt. Veel mensen hebben op dit idee gestemd. Maar er kunnen ook bezwaren zijn, bijvoorbeeld van iemand die in de buurt woont. Dat neemt de gemeente mee bij de uitwerking van het plan. Net als wet- en regelgeving, kosten en tijd. Als het nodig is, wordt het plan, in overleg met de bedenker, aangepast.

Wat is het Stadsidee?
Het Stadsidee is bedoeld om de buurt, wijk, dorp of stad mooier, leuker en leefbaarder te maken. Harderwijk daagt inwoners uit om daarvoor ideeën aan te dragen. Zo krijgt men de kans om bij te dragen aan de inrichting van de leefomgeving. Inwoners konden van 20 mei tot en met 11 juni via www.stadsidee.nl kiezen uit 4 ideeën.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *