Harderwijk zoekt kandidaten voor Piet Dijkstra Prijs

Omdat de gemeente Harderwijk vrijwilligers van onschatbare waarde voor de samenleving vindt, is daarvoor in 2015 de Piet Dijkstra Prijs in het leven geroepen. In januari 2024 wordt de vrijwilligersprijs voor de tiende – en laatste – keer uitgereikt. Een vrijwilliger voordragen kan tot en met 11 november 2023.

Vrijwilligers zijn van onschatbare waarde voor de samenleving, zo vindt de gemeente Harderwijk. De Piet Dijkstra Prijs wordt jaarlijks toegekend aan een inwoner van de gemeente Harderwijk, die zich vrijwillig inzet voor het welzijn van één of meer mede-inwoners. Harderwijk is voor dit jaar weer op zoek naar kandidaten die hiervoor in aanmerking komen.

Piet Dijkstra
Piet Dijkstra zag in dat de gemeente niet verantwoordelijk kan worden gesteld voor het welzijn van iedere inwoner. Dat is ieders verantwoordelijkheid en betekent vertrouwen op de eigen kracht van de samenleving. Hij was het grote voorbeeld voor goed burgerschap. De Piet Dijkstra Prijs is een initiatief uit de Harderwijker samenleving en wordt daarom ook door inwoners uit Harderwijk gekozen. De vorige keer won Johan Peppelman de Piet Dijkstra Prijs.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *