Hennie ziet in Garderen witte kangoeroe over de Oud Milligenseweg hupsen

Hennie moet wel drie keer met zijn ogen knipperen als hij maandagochtend vroeg een witte kangoeroe over de Oud Milligenseweg in Garderen ziet hupsen. “Heel even kijkt hij me aan en weg was hij.”

Voor zijn werk bij Defensie in Stroe is Hennie van den Bos dagelijks al vroeg op pad. Ook deze ochtend is hij rond 5.30 uur al de weg op. Het is nog donker als hij opeens iets wits op de weg ziet bewegen. “Ik dacht eerst aan een hond, maar die hupt niet. En voor een konijn was het dier te groot.”

Vaker wilde dieren

Hennie komt op de vroege ochtend wel vaker wilde dieren tegen. “Herten, wilde zwijnen. Ook eens een marter die onder mijn auto vandaan schoot en ik heb me ooit staan vergapen aan een witte uil. Dat was ook heel apart, maar dit had ik nog nooit meegemaakt.”

De tegenligger in een wit busje stopt ook voor de witte wallaby die de Oud Milligenseweg oversteekt. Hennie pakt snel zijn telefoon en weet het dier kort vast te leggen. “Twee seconden bleef het dier staan en daarna was hij verdwenen in het struikgewas.”

Waar het dier vandaan komt is een raadsel. Ook de Dierenambulance Barneveld, die onder meer Garderen als verzorgingsgebied heeft, weet niet waar het dier vandaan kan komen. Het vermoeden bij de medewerkers is wel dat het gaat om een dier dat al een paar maanden in de regio rondloopt. Afgelopen voorjaar werd ook geregeld een witte wallaby gezien in de buurt van Ede. Deze witte wallaby werd eind april dood gevonden, doodgereden op de snelweg.

Bron: Omroep Gelderland

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *