Herontwikkeling Gervenhof en Boni-locatie belangrijke stap dichterbij

NIEUWS

- Harderwijk

Van de Kolk Ontwikkeling en het college van burgemeester en wethouders van Putten hebben overeenstemming bereikt over de herontwikkeling van de Gervenhof en de Boni-locatie in Putten. Plan is om op beide locaties 9 woningen en 28 appartementen te realiseren.
“Een prachtige impuls voor de woningbouw in Putten. Goed dat er nu schot in de zaak zit”, zo geeft verantwoordelijk wethouder Ewoud ’t Jong van de gemeente Putten aan. Ook directeur Robert Hoekstra van Van de Kolk is blij met de overeenstemming. “Het heeft al met al even geduurd, maar dit is echt een belangrijke stap vooruit”.

De plannen zijn veelomvattend. Op de huidige plek van de Boni aan de Dorpsstraat-Achterstraat komen 9 ‘grondgebonden’ woningen (eengezins en levensloopbestendig). Daartoe wordt het pand van de Boni-supermarkt op deze locatie gesloopt. Het aanpalende pand aan de Dorpsstraat 97 wordt getransformeerd tot woonlocatie. Aan de Gervenhof komen in het gebouw van de voormalige meubelzaak Kok, de nieuwe Boni, retail (daghoreca of winkels). Dit gebouw wordt deels gesloopt. De 28 nieuwe appartementen worden deels (12) op de locatie van het bestaande magazijn en deels (16) boven op de nieuwe Boni gebouwd. De verhuizing in 2020 van de kringloopwinkel Overnodig naar de Achterstraat maakt ook onderdeel uit van de plannen.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *