Het NK Tegelwippen start woensdag 22 maart

Meer groen en minder tegels en stenen in voor- en achtertuinen. Dat is het doel van de landelijke campagne ‘NK Tegelwippen’. Van woensdag 22 maart tot en met 31 oktober kan men doorgeven hoeveel tegels men in de tuin heeft vervangen door groen.

Putten vraagt inwoners: kom naar de markt

Als start van het NK-tegelwippen kunnen inwoners van Putten, zolang de voorraad strekt tijdens de weekmarkt op 22 maart, één tegel ruilen voor een bloembol. Medewerkers van de gemeente zijn aanwezig van 10.00 tot 12.00 uur.

Een groene tuin

Een groene tuin zorgt voor een gezonde leefomgeving voor mens en dier. Insecten, vogels en egels vinden er een plekje. Ook is een groene tuin tijdens hittegolven veel koeler. Het luchten van een huis wordt daarmee ook makkelijker. En minder hitte in huis zorgt voor een betere nachtrust. 

Makkelijk onderhoud

Veel mensen kiezen voor tegels in de tuin met het idee dat het onderhoud minder tijd kost. Maar onkruid verwijderen tussen de tegels kost juist veel werk. Een groene tuin die slim is ingericht, is veel makkelijker te onderhouden. Laat de tuin in de winter ook gewoon met rust. Het bladafval biedt namelijk een schuilplaats voor dieren en is voeding voor de bodem. Elke vierkante meter steen die wordt vervangen door groen helpt.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *