Hondenbelasting Ermelo afgeschaft

Per 1 januari 2021 betalen hondenbezitters in Ermelo geen hondenbelasting meer. Ermelo heeft deze belasting afgeschaft. Het afmelden of aanmelden van een hond is niet meer nodig. De bestaande registraties zijn al verwerkt. Het schoonhouden van hondenuitlaatroutes wordt uit andere middelen betaald.

Uitlaten honden
Er zijn verschillende hondenuitlaatroutes en -plaatsen aangelegd in Ermelo. Het zijn plekken, meestal in het groen, die regelmatig met speciale machines worden schoongemaakt. De routes zijn met bordjes aangegeven. Binnen de bebouwde kom mag een hond niet loslopen. Dit mag wel in de zes losloopgebieden in Ermelo, waar de hond naar hartenlust mag rondrennen. De losloopgebieden liggen in de bossen en op de heide.

Dit zijn de losloopgebieden:

– Jacob Catslaan: het bos tussen de Jacob Catslaan, de Staringlaan en een gedeelte van de Leuvenumseweg;

– Oude Arnhemsekarweg: het bos direct rondom de trimbaan aan de Ericalaan. Met uitzondering van de recreatieveldjes. Daar is het verboden voor honden, ook aan de lijn.

– De Groevenbeekse heide;

– De Ermelosche heide (voor een deel), vóór 8.00 uur en ná 16.00 uur. Dit heeft te maken met de schaapskudde die op de heide graast.
Ermelosche Zand

– Hessenmeer en Paleisweg

– Strand Horst (laagseizoen tussen 1 oktober en 1 mei)

,

Geef een reactie