Houder voor statiegeldflesjes op vijf afvalbakken in Harderwijk

Per 1 februari zijn er op vijf openbare afvalbakken op drukbezochte locaties in Harderwijk houders gemonteerd voor plastic statiegeldflesjes. In deze ijzeren houders, in de vorm van een halve maan, zitten gaten om de flesjes in te plaatsen. Iedereen kan de flesjes uit de houders verzamelen om in te leveren voor statiegeld.

Iets doen voor natuur en medemens

Plastic flesjes vormen een groot deel van het zwerfafval, maar ze belanden ook regelmatig nog bij het restafval. Om dit tegen te gaan zit er sinds 1 juli 2021 statiegeld op plastic flesjes. Met de ijzeren houders op afvalbakken hoopt de gemeente Harderwijk het aantal plastic flesjes op straat nog verder te verminderen. Daarnaast heeft de actie ook een financieel aspect. Inwoners die het kunnen gebruiken, kunnen de statiegeldflesjes uit de houder halen en deze inleveren. Door een statiegeldflesje in de houder te plaatsen doneert men het bijbehorende statiegeldbedrag als het ware aan een ander.

Per 1 april 2023 is het ook mogelijk om metalen (fris)drankblikjes in te leveren voor statiegeld. Drankblikjes kunnen, net als flesjes, ook in de houders op de afvalbakken geplaatst worden.

De houders zijn te vinden op afvalbakken op de volgende locaties:

  • Het station
  • Het Strandeiland
  • De Wijde Wellen
  • Op de Markt

Terug naar nieuwsoverzicht

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *