Huurders kunnen nog steeds niet verhuizen naar nieuwe appartementencomplex Harderwijk

Het nieuwe appartementencomplex in het hart van de Harderwijkse binnenstad blijft onderwerp van discussie. Huurders verkeren nog steeds in grote onzekerheid omtrent een datum waarop ze hun intrek kunnen nemen. De gemeente Harderwijk bepaalde eerder dat de eigenaar eerst maatregelen moet nemen om te zorgen dat het pand voldoet aan de gestelde voorwaarden. Ook wil Harderwijk met de ontwikkelaar in gesprek over de hoogte van de huurprijzen.

Huurprijzen wooncomplex in strijd met afspraken
Eind juni was er opnieuw gedonder rond het nieuwe appartementencomplex, toen bekend werd dat de huurprijzen van het wooncomplex in strijd bleken met afspraken. Het aandeel sociale huurwoningen van het veelbesproken appartementencomplex blijkt flink lager te zijn dan vooraf was afgesproken met de gemeente.

Rechter moet eigenaar tot de orde roepen op straffe van boete
Weer eerder riep de rechter de eigenaar van het bouwproject terug. De aannemer had sloten opgehangen en hekken om het complex geplaatst omdat hij maar niet betaald kreeg. Daarop had de eigenaar van het pand de sloten en hekken weggehaald. De rechter stelde de eigenaar daarop een boete van 100.000 euro per dag in het vooruitzicht als de eigenaar de sloten niet terug zou hangen en de hekken niet opnieuw zou plaatsen. De werkzaamheden werden in een kort geding stilgelegd door de rechter. De oplossing voor dat conflict was dat de eigenaar van het project de aannemer na het kort geding alsnog heeft betaald.

Harderwijk: complex voldoet niet
Vervolgens gooide de gemeente Harderwijk roet in het eten voor de nieuwe bewoners. Het complex zou niet aan de eisen voldoen. Nieuwe bewoners van oude bibliotheek konden daardoor weer niet verhuizen naar het pand aan de Academiestraat. De gemeente Harderwijk bevond, na een inspectie, het pand niet in orde. Dat zou te maken hebben met brandveiligheids- en constructieve redenen. De huurders hadden, na maanden vertraging, de hoop nu eindelijk de verhuisdozen te kunnen uitpakken op de nieuwe locatie. Dat is dus vooralsnog niet mogelijk.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *